Voorjaarssalade met gember en munt

munt

Deze voorjaarssalade voor vier personen is lekker fris, dus ook in de zomer erg lekker. Aanbevolen bij zon, dus het liefst buiten in de tuin of op het balkon.

Ingrediënten

  • een halve kleine rode ui, in dunne ringen
  • 5 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 150 gram peultjes
  • 1 appel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel fijn geraspte verse gember
  • 150 gram feta
  • 4 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 1 zakje sla van 100 gram
  • Peper en zout

Bereiden

Doe de ui-ringen met de balsamicoazijn in een schaal en marineer ze 25 minuten. Ze worden dan mooi knapperig en fijn van smaak. Schep af en toe om. Giet ze af en bewaar 1 eetlepel azijn voor de dressing. Breng ½ liter water aan de kook met wat zout om de doperwten te blancheren. Na toevoeging van de diepgevroren doperwten, het water weer aan de kook laten komen en ze 3 minuten laten blancheren zonder deksel. Giet de erwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Bereid daarna de peultjes op dezelfde manier, maar blancheer ze 2 minuten.

Snijd de appel met schil in mooie flinterdunne reepjes. Klop een dressing van de achtergehouden azijn, olijfolie, gember, zout en peper. Snijd de feta in blokjes en meng ze door de fijngehakte munt.

Verdeel sla, doperwten, peultjes, ui-ringen en appel over vier platte borden. Sprenkel de dressing erover. Garneer met de fetablokjes.

Deze voorjaarssalade is heerlijk met een toastje waarop gesmolten Parmezaanse kaas uit de oven.

« terug naar juni overzicht