Uienringen inmaken
Ingrediënten voor uienringen:
- 4 grote uien
- 0,25 liter natuurazijn
- 150 gram kristalsuiker
- 1,5 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel dillezaad (hebt u geen dillezaad, gebruik dan dille)
- 1 weckpot van 0,5 liter met schroefdeksel.
Snijd de uien in ringen.
Verwarm de oven voor op 150 graden en leg er een vel bakpapier in.
Leg de uienringen op het bakpapier en laat de uien 10 minuten drogen (zet een houten lepel tussen de deur van de oven zodat het vocht van de uien de oven kan verlaten).
Breng in een grote pan azijn, suiker, mosterdzaad, kurkuma en dillezaad aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten koken totdat de suiker volledig opgelost is, voeg de uienringen toe en laat dit nog 3 minuutjes zachtjes koken.
Vul de weckpot met de uienringen en vul aan met het azijnmengsel tot net onder de rand van de weckpot. Het werkt gemakkelijk als u een trechter gebruikt.
Draai het schroefdeksel goed aan, zet de weckpot ondersteboven en laat deze 5 minuten afkoelen. Draai daarna de weckpot om, draai het schroefdeksel nog eens stevig aan, zodat deze goed vast zit en laat deze verder afkoelen. Het deksel zal automatisch indeuken tijdens het afkoelen, wat betekent dat uw weckpot vacuüm getrokken is.
Laat de uienringen minimaal twee weken trekken.