Tuin netjes achterlaten

tuin-netjes-300x200

Het vervelende van onkruid is dat u het eigenlijk nooit definitief weg krijgt. Het is dus onvermijdelijk om er van tijd tot tijd aandacht aan te besteden. Voordat u op vakantie gaat bijvoorbeeld. U laat de tuin dan netjes achter. Een preventieve maatregel die veel ellende kan voorkomen.

Verbod op chemische bestrijdingsmiddelen

Was u gewend voor onkruidbestrijding chemische middelen te gebruiken? Dan is dat vanaf november 2015 niet meer toegestaan, althans voor particulieren. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om het onkruid te lijf te gaan. Allereerst kunt u natuurlijk handmatig wieden. U trekt het onkruid er met wortel en al eruit. Met de hand dus, maar er is ook handig gereedschap. Zoals een bietenhak, handhakje of voor uw terras de voegenkrabber.

Uw terras schoonmaken

Is de tuin netjes, dan is het terras aan de beurt. Eerst schoonvegen. Haal blad en vuil weg. Daarna als dat nodig is met een staalborstel mos verwijderen. Zijn de weersvooruitzichten goed en verwacht u geen regen? Dan kunt u verder aan de slag. Vul een emmer met water en azijn (gelijke delen). Daarna met een harde borstel het terras schrobben. Niet naspoelen, u kunt het gewoon laten opdrogen.

Burenzorg

Tijdens de vakantie kunnen uw buren of familie misschien planten water geven als dat nodig is. Zo ziet uw tuin er netjes uit als u weer thuiskomt. Fijne en veilige vakantie!

« terug naar agenda overzicht