Salade van rodekool

rode-kool-salade-recept

Appelazijn en gezondheid
Veel mensen zijn ervan overtuigd dat appelazijn goed is voor de gezondheid. Overtuigende medische bewijzen hiervoor ontbreken. Aan de andere kant is appelazijn een natuurproduct, dat bij normaal gebruik niet schadelijk is. Veel mensen gebruiken appelazijn om af te vallen. Hier gebruiken we appelazijn in een recept, dat past bij het seizoen.

Recept
Deze salade is niet alleen gezond en lekker, maar ook nog eens heel goedkoop. Het is een recept voor 4 personen

Benodigdheden
• 1/4 rodekool
• 8 eetlepels zonnebloemolie
• 4 eetlepels appelazijn
• 1 koffielepeltje mosterd
• Peper en zout

Hoe maak je de salade van rodekool?
Haal de buitenste bladeren van de kool af. Snij deze in 4 stukken en haal de harde witte kern eruit. Neem een kwart van de kool en schaaf deze heel fijn.
Roer de zonnebloemolie, appelazijn, mosterd, peper en zout in een kommetje tot een heerlijke vinaigrette.
Giet de vinaigrette over de rodekool.
Dek de salade af met folie en zet ‘m op een koele plek. Laat de vinaigrette ten minste een halve dag intrekken.

« terug naar recepten overzicht