Deodorantvlekken uit kleding verwijderen

Deodorantvlekken, vindt u het ook zo vervelend dat er gele vlekken in uw kleding komen ter hoogte van uw oksels? Het lijken zweetvlekken, maar eigenlijk komen deze vlekken door het gebruik van deodorant. De combinatie van zweet en deodorant zorgt ervoor dat deze vlekken lastig uit de kleding zijn te krijgen. Met alleen een wasmiddel lukt het vaak niet om de vlekken eruit te krijgen. Zonde natuurlijk van dat mooie witte T-shirt of die prachtige blouse.

Gele vlekken? Azijn helpt!

Spray witte natuurazijn op de vlek en laat het even intrekken, daarna het kledingstuk op een normaal wasprogramma wassen. Voor meer hardnekkige vlekken kunt u de behandeling herhalen, maar zet dan eerst het kledingstuk een nachtje te weken in een emmer lauwwarm water met een scheut witte natuurazijn. Ook daarna het kledingstuk in de wasmachine wassen op een normaal wasprogramma met wasmiddel zoals gebruikelijk.

Ook de geur verdwijnt

De vlekken zullen behoorlijk verminderen en in sommige gevallen helemaal verdwijnen. Natuurazijn neutraliseert ook de geur. Zo verdwijnen de nare zweetgeurtjes.

« terug naar schoonmaken overzicht