Sukadelappen

sukadelappen

Ingrediënten (vier personen)
• 4 sukadelappen van 200 gram
• 40 gram roomboter
• 2 eetlepels bloem
• laurierblad
• blokjes van 4 geschilde tomaten
• 2 uien in halve ringen
• 3 eetlepels natuurazijn
• 2 eetlepels bloem
• 6 dl bouillon van bouillonblokjes
• peper en zout

Bereiding
Breng de sukadelappen eerst op kamertemperatuur. Strooi er peper en zout op.
Verhit de boter in een pan en bak de sukadelappen in vijf minuten bruin. Haal de lapjes er dan uit en leg ze in een andere pan om ze warm te houden.
Bak de ui 4 minuten in het vet van de sukadelappen.
Voeg de bloem toe en doe er na drie minuten de bouillon, natuurazijn, tomaten en laurierblaadjes bij.
Zet de pan nu op een laag vuur, doe het vlees erbij en laat het twee tot tweeënhalf uur sudderen met de deksel op de pan.

Suggestie
Sukadelappen zijn heerlijk in combinatie met gekookte aardappelen en sperziebonen.

« terug naar oktober overzicht