Frisse herfstsalade

Een frisse herfstsalade lijkt misschien wat vroeg, maar de combinatie van venkel en sinaasappel in een heerlijke salade past prima in de tijd van het jaar. In de nazomer zijn er nog avonden waarop je nog volop buiten kunt genieten. En als het wat koeler wordt, dan gewoon een vestje aantrekken. Zolang het kan, is het fijn om nog in de buitenlucht te genieten. Van deze heerlijke, frisse herfstsalade met sinaasappel en venkel bijvoorbeeld. Makkelijk te maken en zo op tafel.

Ingrediënten

  • 1/2 venkel in dunne ringen
  • 1/2 sinaasappel
  • beetje feta
  • wat pecannoten of walnoten
  • wat radijskiemen
  • korianderblaadjes, om te garneren

en voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie met citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 1 beetje zeezout
  • ½ theelepel gembersap

Bereiding

Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.
Snij de sinaasappel in stukjes en doe ze bij de venkelringen. Voeg de feta toe.
Roer de dressing er doorheen en garneer met de noten, de kiemgroenten en de korianderblaadjes.

« terug naar recepten overzicht